Pemain EPL di Copa America 2024 – Hari 17

Colombia dan Uruguay layak ke separuh akhir selepas masing-masing menyingkirkan Panama dan Brazil. Sebagai sebahagian daripada laporan EPLNews Copa America kami, berikut ialah prestasi pemain Liga Perdana yang terlibat dalam kejohanan itu.

Colombia 5-0 Panama

Ia adalah persembahan yang sangat dominan daripada Colombia apabila mereka melepasi lima gol mengatasi Panama, dengan tiga gol hadir pada separuh masa pertama. Gol-gol yang dijaringkan oleh Jhon Cordoba, James Rodriguez (penalti) dan Luis Diaz sudah meletakkan Los Cafeteros tidak dapat dilihat pada separuh masa.

Proses menjaringkan gol diteruskan selepas rehat, apabila Richard Rios dan Miguel Borja (penalti) meletakkan lapisan terakhir kilauan pada persembahan yang membawa Colombia ke perlawanan separuh akhir Copa America berturut-turut.

Terdapat tiga pemain EPL yang terlibat dalam satu ini, dan semuanya untuk Colombia, ketika Daniel Munoz dan Luis Diaz memulakan permainan, manakala Luis Sinisterra keluar dari bangku simpanan pada minit ke-65. Pemain yang menyerlah ialah pemain sayap Liverpool, yang turut menjaringkan gol hebat dengan menewaskan penjaga gol Panama.

Penilaian

Colombia: Daniel Munoz (Istana Kristal) – 8; Luis Diaz (Liverpool) – 8.5; Luis Sinisterra (Bournemouth) – 6.5

Panama: T/A

Uruguay 1p-0 Brazil (4-2 dalam penentuan sepakan penalti)

Walaupun diturunkan kepada 10 pemain, Uruguay menyingkirkan Brazil menerusi penentuan sepakan penalti pada perlawanan suku akhir terakhir untuk menetapkan tarikh dengan Colombia pada separuh akhir. Ia adalah perlawanan yang agak huru-hara di Las Vegas, kerana Uruguay menolak Brazil sepanjang jalan dan setiap bola yang lepas dipertandingkan dengan ketat pada suku akhir ini.

Darwin Núñez dan Raphinha bertanggungjawab untuk terlepas beberapa peluang yang baik pada separuh masa pertama, manakala babak kedua membawa Uruguay yang lebih dominan sehingga minit ke-75, apabila Nahitan Nández dibuang padang dan membiarkan Celeste bertahan untuk mendapat penalti. .

Penentuan sepakan bermula dengan buruk untuk Brazil, apabila Uruguay menjaringkan gol dengan tiga sepakan pertama mereka manakala Eder Militao dan Douglas Luiz terlepas sepakan mereka. Akhirnya, penalti Manuel Ugarte yang menghantar Uruguay melaluinya.

Terdapat ramai pemain Liga Perdana dalam perlawanan ini dan persembahan mereka kebanyakannya tidak menakjubkan. Boleh dikatakan pilihan kumpulan itu ialah penjaga gol Alisson, yang menyelamatkan segala yang dilemparkan Uruguay ke arahnya dalam masa biasa dengan sedikit kekecohan.

Penilaian

Uruguay: Facundo Pellistri (Manchester United) – 7; Darwin Núñez (Liverpool) – 6.5; Rodrigo Bentancur (Tottenham) – 5.5

Brazil: Alisson Becker (Liverpool) – 7.5; Bruno Guimaraes (Newcastle) – 6.5; Lucas Paqueta (West Ham) – 6.5; Joao Gomes (Serigala) – 6; Gabriel Martinelli (Arsenal) – T/A; Andreas Pereira (Fulham) – T/A

 

Share.
Leave A Reply