Pemain EPL di Copa America 2024 – Hari 1

Perlawanan pembukaan Copa America 2024 kini berada di cermin pandang belakang, ketika juara bertahan Argentina menentang Kanada. Sebagai sebahagian daripada laporan EPLNews Copa America kami, berikut ialah prestasi pemain Liga Perdana yang terlibat dalam kejohanan itu.

Argentina 2-0 Kanada

Penyerang hebat kejohanan Argentina menewaskan Kanada pada pembukaan kejohanan di Atlanta, dengan gol daripada penyerang Manchester City Julian Alvarez dan pemain utama Inter Milan Lautaro Martinez. Ia mungkin lebih teruk untuk Kanada, kerana Argentina hanya menjaringkan dua kali daripada xG 3.38.

Terdapat tujuh pemain Liga Perdana yang terlibat dalam prosiding, semuanya untuk Argentina. Ketika penjaga gol Villa Emiliano Martinez atau maestro tengah Liverpool Alexis Mac Allister, antara lain berada dalam kesebelasan utama, jurulatih Argentina, Lionel Scaloni turut beralih kepada dua pemain EPL di bangku simpanan: Giovani Lo Celso dari Tottenham dan Gonzalo Montiel dari Nottingham Forest.

Secara keseluruhan, pemain Prem memberikan gambaran yang baik tentang diri mereka, dengan Mac Allister dan Alvarez bergabung untuk memberikan Biancocelesti pendahuluan selepas separuh masa, ketika pemain City menjaringkan gol pertama Copa America tahun ini.

Alvarez juga membawa pulang anugerah Man of the Match.

Penilaian

Argentina: Emiliano Martinez (Aston Villa) – 7; Cristian Romero (Tottenham) – 7.5; Lisandro Martinez (Manchester United) – 7; Alexis Mac Allister (Liverpool) – 8; Julian Alvarez (Manchester City) – 8; Giovani Lo Celso (Tottenham) – 6; Gonzalo Montiel (Nottingham Forest) – T/A

Kanada: T/A

Share.
Leave A Reply