Manchester City dan Manchester United akan bertembung dalam pertemuan ke-187 antara kedua-dua kelab dalam aksi terhebat Liga Perdana Ahad ini.

Pertembungan yang penting diantara kedua-dua Manchester adalah perlawanan yang menarik bagi mana-mana musim dan ia telah menambahkan lagi kepentingan pada hujung minggu ini.

City sedang berada di hadapan dengan enam mata di puncak carta Liga Perdana tetapi Liverpool mempunyai satu perlawanan lebih dalam tangannya dan masih perlu bertandang ke Etihad. City berada 19 mata di depan pesaing ketat mereka menjelang perlawanan yang penting pada hujung minggu ini, dengan Sky Blues mahu mengekalkan kejuaraan Liga Perdana buat kali kedua di bawah kendalian Pep Guardiola.

Gol sendiri Eric Bailly dan Bernardo Silva menjaringkan gol di ambang separuh masa membantu Manchester City menang 2-0 di Old Trafford pada November, dengan anak buah

Guardiola tidak tewas dalam tiga daripada empat pertemuan terakhir antara kedua-dua pasukan.

Sementara itu, Manchester United kehilangan mata buat kali ke-14 musim ini apabila mereka terikat 0-0 oleh Watford yang diancam penyingkiran di Old Trafford.

Perlawanan terakhir untuk Manchester United pasti mengecewakan mereka kerana mereka tidak dapat menjaringkan satu gol pun menentang pasukan yang lebih rendah kedudukannya, Watford. The Red Devils mempunyai masa seminggu penuh untuk bersedia menghadapi pertembungan besar menentang musuh ketat mereka.

 

Cristiano Ronaldo kini sedang bersiap untuk pertembungan yang penting Manchester United dengan Manchester City pada hari Ahad. Pemain antarabangsa Portugal itu akan berusaha untuk menghidupkan semula kemaraan pasukannya ke arah kelayakan Liga

Juara-Juara selepas seri tanpa jaringan dengan Watford pada hari Sabtu. Dan dia

mungkin dimaafkan kerana mempunyai keputusan kedua mengenai keputusannya untuk tidak berpindah ke Stadium Etihad.

Perlawanan Ahad ini akan menjadi penting bagi kedua-dua kelab dan untuk menentukan bagaimana kedudukan teratas Liga Perdana apabila kita mencapai pecutan terakhir dalam kempen 2021/22.

 

RAMALAN:

Manchester City pastinya akan bermula sebagai pasukan pilihan untuk pertembungan hebat ini pada hari Ahad. Namun begitu, The Red Devils tidak akan memberikan laluan yang mudah untuk memberikan saingan yang sengit kepada tuan rumah. Peminat-peminat boleh menjangkakan pertemuan yang mendebarkan apabila kedua-dua musuh ketat ini akan bertanding di Etihad. Semua ramalan dan platform pertaruhan mencadangkan kemenangan untuk City.

SUMBER: 1 / 2 / 3 / 4


Share.
Leave A Reply